אזני המן של עודד פלג, שף קונדיטור רשת קפולסקי.
החומרים:
230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
350 גרם קמח
100 גרם סוכר
90 גרם שמנת מתוקה
5 גרם אבקת אפיה
סוכר וניל/חמיצות לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. את החמאה והסוכר מקציפים במיקסר במהירות בינונית עד שנוצר מעיין קרם מהחמאה.
2. מורידים את מהירות המיקסר למינימום ומוסיפים את השמנת המתוקה אל החמאה בהדרגה עד שהיא נבלעת בתוך החמאה.
3. מוסיפים את הקמח עם אבקת האפייה ומערבבים ממש מעט רק עד שהבצק נפרד מהדפנות של המיקסר.
4. מוציאים את הבצק לשולחן ועוטפים בניילון נצמד ונותנים מנוחה של לילה במקרר.
5. לאחר מנוחת הבצק – מרדדים את הבצק על שולחן מקומח, בעזרת מערוך לעובי של 3 מילימטר וקורצים עיגולים בעזרת כוס בקוטר של כ 7-8 ס"מ.
6. מזליפים את המילוי או מניחים מעט בעזרת כפית, סוגרים את אוזן ההמן ואופים בטמפ'' של 170 מעלות כ – 17 דקות לערך.לאחר קירור מלא, מומלץ לפזר אבקת סוכר ולאחסן בכלי סגור לא יותר מ- 10 ימים.
אמנמית תשובות
כתבתי לך בקשר למלית לעדשון
אני מכינה כמה סוגי בצק ומתאימה על אחד למלית
למשל את זה שנתתי הכנתי אתמול והייתי מאוד מבסוטית ממנו אותו אני ממלאה בג''יאנדויה. הכנתי כמות כפולה. יש בצק למשל עם שקדים טחונים, אותו אני ממלאה במרציפן. בצק פריך פשוט יזכה למילויים שונים של שוקולד ובצק עם קצת מיץ תפוזים ימולא בתמרים
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )