אמנמית בצק שקדים

שלח לחבר digg delicious facebook


אמנמית בצק שקדים - מתכון של מיכל לוי - אלחלל מתוך הספר "עוגיות ועוד".

אוזני המן מסורתיות לפורים, בטעם מעודן במיוחד שנוצר הודות לשקדים טחונים המחליפים מחצית מהקמח.

מצרכים

×ומרים

חומרים ל-30 יחידות:

לבצק:

1 1/2

1 1/2 כוסות קמח (185 גר'')

1/2 כוס שקדים טחונים

100 גר'' חמאה קרה

1 ביצה

מעט מלח

100 גרם (1/2 כוס)

אבקת סוכר

למלית:

1/2 כוס חלב (או שמנת מתוקה)

1/2 כוס סוכר (100 גר'')

100 גר'' פרג טחון, טרי

קליפת תפוז מגוררת מ-1 תפוז

1/4 כוס צימוקים

למריחה:

1 ביצה טרופה קלות

אופן ההכנה

1. הבצק: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון עם להב המתכת ומעבדים רק עד שנוצר גוש בצק (חשוב להימנע מעיבוד יתר שפוגם בפריכות הבצק) אוספים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.

2. המלית: מחממים את החלב והסוכר בסיר בינוני, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את הפרג ומבשלים על להבה בינונית כ-4 דקות, עד שהעיסה מסמיכה. מסירים מהלהבה. מוסיפים את קליפת התפוז ואת הצימוקים ומערבבים. משהים לצינון בטמפרטורת החדר, עד שהבצק מוכן לעיבוד.

3. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

4. מחלקים את הבצק לשניים. מניחים חלק אחד על משטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי ס"מ. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת כוס. מורחים את שוליו של כל עיגול בביצה הטרופה ומניחים במרכזו כפית גדושה מהמלית. מקפלים משלושה צדדים, לצורת אוזן המן ומהדקים. מעבירים לתבנית ומצננים כחצי שעה במקרר או רבע שעה במקפיא (הצינון מונע מהבצק להיפתח באפייה). חוזרים על הפעולות עם שארית הבצק.

5. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מעבירים את התבנית מהמקפיא ישירות לתנור ואופים 15-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר. אפשר לאחסן בקופסא אטומה שבוע לפחות.

גיוון: אפשר להחליף את השקדים באגוזי לוז טחונים ולקבל טעם שונה במקצת.
 




( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> אוזני המן >> אמנמית בצק שקדים