אזני המן מבצק אלפחורס במלית ריבת חלב
אזני המן מבצק אלפחורס במלית ריבת חלב
1/2 2 - 1/4 2 כוסות (300 גרם) קורנפלור
1/3 1 כוסות (200 גרם) קמח
1/2 כפית אבקת סודה
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם חמאה, רכה
1/4 1 כוסות (150 גרם) אבקת סוכר, מנופה
3 חלמונים
1/2 2 כפות ברנדי
1 כפית תמצית וניל
ריבת חלב קרה
אפשר להוסיף לריבת החלב פירורי עוגיות שאמורים להחזיק אותה (לפי עצה שקיבלתי מהנס ברטלה)
אופן ההכנה:
+ בקערת מערבל מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר, לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
+ מוסיפים את החלמונים אחד אחד, ומקציפים היטב לאחר כל הוספה.
+מוסיפים את הברנדי, והווניל.
+מוסיפים את תערובת הקורנפלור במהירות נמוכה, ומערבלים קצרות רק עד שהם נספגים בתערובת והבצק מתאחה (ערבול יתר פוגם במרקם הרך). עוטפים ביריעת ניילון, ומניחים במקרר ל-60-30 דקות.
+מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).
+ מרדדים את הבצק קורצים עיגולים, שמים מעט ריבת חלב קרה וסוגרים לצורת אוזן המן.
+ מניחים את העוגיות על התבניות עם מרווחים של 2 ס"מ ביניהן.
+ אופים כ- 10 דקות עד שהן יציבות ובצבע בהיר מאוד.
מצננים בתבנית על רשת 5 דקות. בעזרת מרית מתכת מעבירים את העוגיות לצינון מלא על רשת.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )