לביבות גזר ותפוחי עץ של איילת לטוביץ

שלח לחבר digg delicious facebook

"MsoNormal" dir="RTL"> 

רכיבים:

 

6 גזרים גדולים

2 תפוחי עץ חמוצים

1 בצל גדול פרוס דק

50 גר' חמאה

1 כפית בהרט\ קינמון

2 כפיות סוכר

1 ביצה

2 חלמוני ביצה

½ כוס קמח

2 כפות שמנת מתוקה

שמן לטיגון

 

אופן הכנה:

 

קולפים את הגזרים ומבשלים במים עד שיתרככו קלות. מגררים בפומפייה על הצד הדק. קולפים את תפוחי העץ ומגררים בצד העבה של הפומפייה.

ממיסים את החמאה במחבת ומזהיבים את הבצל קלות. מוסיפים את הגזר, התפוחים והבהרט וממשיכים לבשל שתי דקות תוך כדי ערבוב.

מסננים את התערובת מהשומן. מוסיפים את הסוכר, הביצים, הקמח, השמנת המתוקה וקורט מלח.

מחממים את השמן במחבת. מחליקים בזהירות כפות מהתערובת לתוך השמן. מזהיבים משני הצדדים.

מגישים עם פלחי לימון ואבקת סוכר.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני חנוכה >> לביבות גזר ותפוחי עץ של איילת לטוביץ