עוגיות סולת של אריק שרף

שלח לחבר digg delicious facebook

 

רכיבים:

 

1 1/3 כוסות סולת

2 כוסות קמח רגיל

2 שקיות אבקת אפיה

1 1/2 כוסות מים

3/4 כוס שמן

100 גרם מרגרינה

 

מלית:

2 כוסות שקדים קצוצים

1/2 כפית קינמון

2 כפות סוכר

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

3 כפות שומשום

 

סירופ:

2 כוסות סוכר

1 כוס מים

1 כף מיץ לימון

 

אופן הכנה:

 

1) לערבב בקערה סולת קמח ואבקת אפיה

 

2) להרתיח מים שמן ומרגרינה ולצקת על החומרים היבשים בקערה וללוש היטב לבצק.

 

3) 1/3 מהבצק ישמש לריפוד תבנית אפייה עליו תפוזר תערובת המלית.

 

4) לכסות בשאר הבצק את המלית ולזרות עליו שומשום.

 

5) לחתוך את הבצק למעויינים ולקשט כל מעויין בשקד.

    לחמם תנור לחום בינוני ולאפות עד לקבלת גוון זהוב.

 

6) לבשל כחצי שעה את הסירופ בסיר גלוי ולצנן לטמפ. החדר

 

7) לאחר כשעת אפיה להוציא את העוגיות האפויות מהתנור ולצקת עליהן מיד את הסירופ.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני חנוכה >> עוגיות סולת של אריק שרף