שושנות / דבלה או מנקוטי של פסקל פרץ-רובין
lang="HE" style="font-family:Arial">:
(כמות: 35 שושנות)
4 ביצים
3 כוסות קמח (350 גרם)
קורט סודה לשתייה
¾ כוס עמילן תירס (50 גרם)
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון
לסירופ –
½ 1 כוסות מים
1 כוס סוכר
3-2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:
1) מנפים את הקמח, שמים את הביצים בתוך קערה רחבה, מוסיפים תוך כדי בחישה את הסודה לשתיה ואת הווניל, בוחשים היטב. מוסיפים בהדרגה את הקמח ומקפים פנימה עד שהבצק אחיד, עדין וחלק (אם הבצק נוקשה מדי, יש להוסיף כ- ½ כוס מים בהדרגה – לפי הצורך). לשים את הבצק היטב עד שיהיה רך ואחיד. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.
2) מקמחים היטב משטח עבודה בעמילן תירס (קורנפלור) ומרדדים חלק אחד משלושת החלקים לעלה דק בעובי של ½ ס"מ. באותו אופן מרדדים את שני החלקים הנותרים.
3) חותכים את עלי הבצק לרצועות ברוחב של ½ 2 ס"מ. מחממים את השמן בסיר עמוק ומנמיכים את הלהבה לבינונית.
4) נוטלים אחת מרצועות הבצק וכורכים אותה סביב החלק הרחב של כף מתכת בצורה רופפת. מכניסים את הכף עם הבצק הכרוך עליה לתוך השמן החם. תוך לחיצת הכף אל חלקו התחתון של הבצק. מחזיקים באחיזה יציבה בתוך השמן החם במשך דקה,ואז נפתחת השושנה ואפשר לשלוף מתוכה את הכף בעדינות. מטגנים עד לגוון זהבהב משני הצדדים.
5) מבשלים על גבי להבה בינונית את הסוכר, המים ומיץ הלימון, כ- 25 דקות, עד שיתקבל סירופ צמיג. מנמיכים את הלהבה לנמוכה מאוד.
6) מבשלים את השושנות המטוגנות בתוך הסירופ כ- 3-2 דקות, בזהירות, שלא לשבור אותן.
אם הסירופ מתקשה מעט, מוסיפים כ- 3-2 כפות מים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )