סוהן דבש ממתק דבש פרסי של מהין שרגא
רכיבים:
150 גרם סוכר
150 גרם שקדים
150 גרם דבש
50 גרם חמאה מומסת
קורט זעפרן -לא הכרחי
אופן הכנה:
E" style="font-family:Arial">
מוזגים כפית מהתערובת על מגש. אם התערובת מתקשה במהירות זהו סימן שהתערובת מוכנה וניתן להסיר את הסיר מהאש.
מוזגים בעזרת כפית את התערובת לתוך תבניות קטנות (מאוד) חסינות אש. מיד מוסיפים על כל אחד מהתבניות שקדים קצוצים לקישוט ומניחים לתבניות להצטנן.
לאחר מכן ה´סוהן´ מוכן להגשה.
אפשרות נוספת לצינון התערובת היא:
בעזרת כפית מוזגים כל פעם מעט מהתערובת על מגש במרחק מה אחד מהשני, מוסיפים את השקדים מעל לקישוט ומחכים לצינון. מקלפים מהמגש ומגישים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )