לביבות אורז ממולאות בגבינת רוקפור ואגוזים של חנוך בר-שלום
רכיבים:
חומרים ל-20 לביבות
600 גרם אורז מבושל וקר
1 ביצה
E" style="font-family:Arial">50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
50 גרם אגוזים קלויים, קצוצים גס
חומרים למילוי 2
250 גרם גבינת עיזים רכה
3 כפות נענע טרייה קצוצה
החומרים לציפוי
2 ביצים טרופות
200 גרם פירורי לחם מעורבים עם 5 כפות שומשום
שמן לטיגון
אופן הכנה:
מערבבים היטב את האורז, ביצה, פירורי לחם, קמח, מים עד שהתערובת אחידה ומעבירים למקרר למשך שעתיים
מערבבים היטב את חומרי המילוי
מוצאים את תערובת האורז מהמקרר ומערבבים - התערובת אמורה להיות רכה אחידה, ונוחה לעיצוב.
מרטיבים את הידים במים קרים לוקחים גוש קטן כ-35-30 גרם מתערובת האורז ומניחים בכף יד שמאל .
בעזרת אצבעות יד ימין מהדקים את התערובת לכף היד כך שהמעטפת תהיה דקה ככל האפשר - כמו בקובה. מניחים במרכז מעט מהמילוי כ-10-15 גרם, מקפלים בעזרת האצבעות את הקצוות מעל המילוי עד שיהיה מכוסה לגמרי. אם חסר מוסיפים מעט אורז ומניחים בצד.
ממשיכים באותה הצורה עם שאר החומרים, טובלים את הקציצות בביצים הטרופות ופירורי הלחם ומטגנים בשמן עמוק עד שיזהיב. אפשר להגיש על מצע של עשבי תבלין עם פירות טריים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )