רכיבים:
yle="font-family:Arial">1 כוס רויון (לא להחליף בשמנת או חלב, כיוון שהרוויון גורם לתסיסה)
1 כוס סוכר
50 גר´ חמאה מומסת ללא מלח
1 כף אבקת אפייה
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית פלפל אנגלי גרוס
1 כפית מלח
אבקת סוכר או גלזורה לדונאט (המתכון בהמשך)
שמן צמחי לטיגון
אביזר לקריצת עוגיות עגולות
מכשיר להוצאת ליבת תפוח גדול (להשיג אצל גל, יבואן לציוד מטבחי בן גוריון 46 הרצליה), או כוסית קטנה לליקר ליצירת החור של הדונאט
אופן הכנה:
טורפים את הביצים עד שמתקבל קצף בצבע צהוב בהיר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך
כדי ערבול. מוסיפים את הרוויון והחמאה המומסת.
בקערה נפרדת מנפים את הקמח עם המלח, אבקת האפייה, אגוז המוסקט והפלפל האנגלי.
מערבבים עם עיסת הביצים בעדינות, כדי לא לשבור את הקצף. מכסים ומכניסים למקרר
לחצי שעה מינימום, עד שעתיים.
מחממים בסיר את השמן לחום בינוני-גבוה (אם יש תרמומטר לשמן, להגיע ל00 19-).
מוציאים את הבצק מהמקרר ועורכים אותו על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ. קורצים עם
טבעת העוגיות עיגולים, ובאמצעם יוצרים חור בעזרת כוסית קטנה או מכשיר להוצאת ליבת
תפוח.
ברגע שהשמן חם, מכניסים את הבצק לשמן ומטגנים עד שצבעו נעשה זהוב. הופכים לעוד
דקה או שתיים. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, ומניחים על נייר מגבת. בוזקים אבקת סוכר או טובלים בגלזורה.
* אפשר לטגן בזהירות גם את העגולים הקטנים שנשארו מהחור של הדונאט. הם מזהיבים
מהר יותר, ואין צורך להפוך אותם.