סורבה מלון
באדיבות רן מנע , גלידריית פלאסמה
מצרכים:
400 גר' מלון נקי מגרעינים
¾ כוס סוכר
מיץ מ-½ לימון
½ כוס מים
2 חלבונים
אופן ההכנה:
לחתוך את המלון לקוביות, להוסיף סוכר, מים ולימון ולהכניס למעבד מזון או לרסק בעזרת בלנדר מקל.
להקציף את החלבונים לקצף יציב, להוסיף את תערובת הפרי ולערבב יחד.
ניתן בשלב זה להכניס את התערובת למכונת גלידה, ולדאוג שתסתובב בכיוון אחד.
ולמי שאין מכונה- ניתן להכניס למגש שטוח, להקפיא ל-3 שעות עד שהשוליים קופאים, להכניס שוב למעבד מזון, להחזיר למגש ולהקפיא ללילה והסורבה מוכן.
ניתן לגוון עם כל תערובת רסק פרי ומים, אולם לדאוג שיהיה מספיק מים. לדוגמא- לאבטיח לא צריך להוסיף מים אולם לבננה כן צריך, לפחות כוס.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )