סורבה גויאבה

שלח לחבר digg delicious facebook

סורבה גויאבה

 

חומרים לתבנית אינגליש קייק:

1/2 ק"ג גויאבות, חצויות

2 1/2 כפות מיץ לימון (או ליים כשיש)

3 חלבונים

1 1/4 כוסות סוכר

 

בעזרת כף מוציאים את גרעיני הגויאבות ושומרים להכנת הרוטב.

במעבד מזון מרסקים את חצאי הגויאבות עם מעט מיץ לימון, עד לקבלת מחית.

במיקסר מקציפים את החלבונים לקצף יציב. מוסיפים 1 כוס סוכר וממשיכים להקציף.

מוסיפים בהדרגה, כף אחרי כף, את מחית הגויאבות. כשהמסה תפוחה היטב טועמים, מוסיפים לימון אם צריך ומעבירים לתבנית אינגליש קייק. מכסים בנילון נצמד ומקפיאים.

בסיר מביאים לרתיחה את גרעיני הגויאבה עם 1/4 כוס סוכר ו2- כפות מיץ לימון. מצננים ושומרים בקירור.

להגשה: פורסים למנות ויוצקים מעט רוטב מעל.

 

מקור:"אורי בורי", שף אורי ירמיאס



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני גלידות >> סורבה גויאבה