קונפיטורת חבושים
המרכיבים (ל-2 צנצנות קטנות):
1/2 ק"ג חבושים
600 גרם סוכר
1 כף מיץ לימון
2-3 מקלות קינמון
אופן ההכנה:
- שוטפים היטב את החבושים ומניחים (שלמים) בסיר מלא מים על גבי אש נמוכה.
- מבשלים במשך 40 דקות לערך, עד שניתן לחתוך אותם. מסירים מן האש, שופכים את המים ומצננים.
- מגלענים את החבושים, חותכים לחתיכות קטנות (ככל שניתן), מניחים בסיר עם סוכר, מיץ לימון ומקלות קינמון. מבשלים על גבי אש נמוכה- בינונית במשך 40-60 דקות לערך. מערבבים מדי פעם.
- בינתיים מעקרים שתי צנצנות זכוכית קטנות: שוטפים אותן היטב, ממלאים במים רותחים ומניחים עד להצטננותן. מרוקנים ומניחים לייבוש.
מבשלים את הקונפיטורה עד להצלחה במבחן הצלחת: מניחים במקרר צלחת וכפית. כשמתעורר חשד (ולו הקלוש ביותר) שתוכן הסיר הוא בגדר קונפיטורה, מוציאים כפית מנוזל הקונפיטורה לצלחת הקרה וחורצים בעזרת הכפית הקרה קו במרכז הנוזל. אם הקו נותר בעינו - הקונפיטורה מוכנה. אם שתי גדות הקונפיטורה התאחדו- הקונפיטורה איננה מוכנה ויש לבשלה עוד 10 דקות ולנסות שוב. כשהקונפיטורה מוכנה מסירים מן האש ומעבירים לצנצנות מעוקרות. ניתן לשמור במקרר במשך חודשיים עד ארבעה חודשים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )