מעדן שזיפים אנגלי
החומרים:
1 ק"ג שזיפים
1 כוס מים
800 גרם סוכר
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות ברנדי
אופן ההכנה:
- שוטפים את השזיפים, חוצים ומוציאים את החרצנים. מניחים בסיר רחב, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית כ-20 דקות או עד שהשזיפים מתרככים.
- מוסיפים את הסוכר והאגוזים הקצוצים. בוחשים עד שהסוכר נמס. ממשיכים לבשל עד שהמרקחת מגיעה לנקודת הקרישה.
מסירים את המרקחת מהאש, מצננים מעט ובוחשים פנימה את הברנדי. מעבירים לצנצנות מעוקרות וסוגרים היטב
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )