מרקחת נקטרינות עם זנגביל, קינמון וציפורן
מרקחת נקטרינות עם זנגביל, קינמון וציפורן
החומרים:
11/2 ק"ג נקטרינות (אפשר גם אפרסקים)
מיץ מ-2 לימונים
25 גרם זנגביל
1 ק"ג סוכר
2 מקלות קינמון קטנים
12 מסמרי ציפורן
אופן ההכנה:
- חולטים את הנקטרינות במים רותחים לדקה. שוטפים במים קרים, מסירים את הקליפות, מוציאים את הגרעינים וחותכים את הפירות לחתיכות גדולות.
- מניחים את הפרי בסיר רחב ומוסיפים את מיץ הלימון. קולפים את שורש הזנגביל, מגררים אותו על מגררת דקה, או קוצצים לחתיכות קטנות מאוד ומוסיפים לסיר.
- מוסיפים את מקלות הקינמון. מניחים את מסמרי הציפורן בשקית בד קטנה, או בפיסת גזה שקושרים למעין שקית. מוסיפים לסיר ומניחים על להבה גבוהה. מביאים לרתיחה ומסירים את הקצף שנוצר.
- ממתנים את הלהבה ומבשלים תוך בחישה מדי פעם, כ-40 דקות. מתחילים לבדוק את נקודת הקרישה.
- כשהמרקחת מוכנה, מסלקים את השקית עם מסמרי הציפורן ואת מקלות הקינמון. מעבירים את המרקחת בעודה חמה לצנצנות מעוקרות.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )