ריבת תפוז סיני וניל
מצרכים
1.3 ק"ג תפוז סיני, כתומים ויפים ללא פגמים
1 ק"ג סוכר
1 מקל וניל
אופן ההכנה
1. בעזרת סכין חורצים בפרי מ-2 צידיו. מניחים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. שופכים מים וחוזרים על הפעולה פעם נוספת. בפעם השניה שומרים בערך כוס ממי התפוזים בצד.
2. מסננים היטב, מחזירים את הפרי לסיר בעל תחתית כפולה (עבה), מוסיפים את הסוכר ואת הגרד ממקל הוניל {את המקל שומרים לשימוש אחר). מחזירים לסיר גם את כוס המים ששמרנו ממקודם ומבשלים על אש נמוכה עד שהריבה מסמיכה (בערך 11/2 - 2 שעות).
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )