ריבת ענבים
מצרכים
1 ק"ג ענבים רצוי ללא גרעינים
כ 800 גרם סוכר
אפשר:אגוזי מלך
פרוסות לימון טרי
אופן ההכנה
1. מבשלים בסיר את הענבים (ללא הענפים) עם סוכר עד שכול הנוזלים מתעדים.
2. אם הענבים עם גרעינים הם צפים בזמן הבישול ואפשר להוציא אותם עם כף מסננת צפופה.
3. ממשיכים לבשל עד שצבע הופך לכהה על אש קטנה. בשלב זה אפשר להוסיף אגוזי מלך שבורים גס מאוד ולימון פרוס דק.
*האם הריבה מוכנה? אפשר לבדוק ידי כך : שמים כף ריבה על צלחת קרה ומעבירים פס עם כף אם הפס לא נסגר הריבה מוכנה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )