דלעת/ דלורית במילוי בטטה תפוחי אדמה וגבינת קצ'קבל
דלעת/ דלורית במילוי בטטה תפוחי אדמה וגבינת קצ'קבל
חומרים:
דלעת קטנה או דלורית
1 קג תפוחי אדמה
1 ק"ג בטטה
250 גר גבינת קצ'קבל
מיכל שמנת מתוקה
כפית שום כתושה
מוסקט טחון
מלח ופלפל שחור גרוס
גבעול קורנית
זר רוזמרין
אופן ההכנה:
1. יוצרים חלון מלבני בגדול 10 ס"מ X 14 ס"מ בחלק העליון והרחב של הדלעת.
2. בעזרת כף מרוקנים את הגרעינים מחלל הדלעת.
3. בסיר קטן מרתיחים את השמנת, מוסיפים את התבלינים, ומורידים מהאש.
4. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטות וחותכים לרבעים.
5. חותכים את גבינת הקצ'קבל לקוביות.
6. מערבבים בקערה את כל המוצרים וממלאים בחלל הדלעת.
7. סוגרים את הדלעת עם קוביית "החלון", ויוצרים בחלק העליון בעזרת תפוחן שתי ארובות.
8. קוברים את הדלעת במדורה ומוציאים לאחר כשלוש שעות.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )