תבשיל פויקה של נתחי בקר וירקות שורש מעל מדורה
תבשיל פויקה של נתחי בקר וירקות שורש מעל מדורה
מתכון ל 10 מנות – פויקה בגודל של 5 ליטרים
בצידנית להכין מראש:
2 בצל פרוס
6 גזר פרוס
1 יח' שורש סלרי קוביות
1 שורש פטרוזיליה קוביות
2 ראשי שום קלופים
4 יח' כרישה נקיה , חלק הלבן
זר בוקה גרני
1.5 קילו קוביות בקר נתח כתף בגודל 3X3 ס"מ
שומן טלה 100 גר' חתוך לקוביות
2 בקבוקי יין אדום משובח לבישול
הוראות הכנה:
1. מחממים את הפויקה מעל המדורה וסוגרים את קוביות הבשר בשמן בלבד.
2. מוסיפים את הבצלים לטיגון קצר תוך ערבוב מתמיד, מוסיפים את שיני השום והשומן , מערבבים ויוצקים את היין האדום.
3. מביאים לרתיחה, זהירות שלא יגלוש, לאחר הרתיחה בעזרת כף מכסים את הקצף.
4. מבשלים כ- 40 דקות ברתיחה עדינה מתמדת.
5. מוסיפים את הירקות ומוסיפים מים לכיסוי של 5 ס"מ מעל לתוכן, מרתיחים ומבשלים עוד 40 דקות על אש קטנה. בודקים את רכות הבשר, מאזנים טעמים עם מלח ופלפל ומוסיפים נוזלים במידת הצורך.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )