עוף בגריל פשוט
חומרים: 1 ק"ג עוף
3 ענפי רוזמרין {רק העלים}
4 ענפי טימין {רק העלים}
1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כפית צ`ילי גרוס
3 כפות שמן זית
1-2 ראשי שום שלמים וחצויים לשניים לרוחב .
אופן ההכנה:
מורחים בנדיבות את נתחי העוף בשמן זית.
מסדרים את הנתחים בתבנית התנור.
מפזרים מעל עלי טימין ורוזמרין, מלח פלפל וצ`ילי .
מצ`קמקים היטב את התבלינים והעלים עם העוף, כך שיצופו בצורה אחידה מכל הצדדים. מניחים את חצאי ראש השום בתבנית.
מכסים את התבנית ביריעת נייר כסף, ואופים בחום גבוה למשך כשעה.
מסירים את נייר הכסף מעל התבנית, ומשחימים קלות את נתחי העוף, עד שאי אפשר לעמוד בפניו יותר...
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )