אדנה קבב (קבב טלה) חומרים
700 ג` בשר טלה
300 ג` שומן טלה
פלפל אדום [לא חריף] קצוץ דק מאוד
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח.
אופן ההכנה
את חלקי הבשר מתבלים במלח ובפפריקה לפני הטחינה.
מניחים את כל המרכיבים על קרש חיתוך ובעזרת סכין גדולה קוצצים בתנועות קצרות ומהירות. כאשר המסה כולה קצוצה דק, לשים את הבשר היטב עד ליצירת גוש אחיד.השיפוד הטוב ביותר הוא שטוח ורחב.
מניחים עליו את הבשר משני הצדדים ולוחצים בצורה אחידה ליצירת עובי אחיד. לאחר יצירת הקבב יש להכניסו למקרר לשעה.
במהלךהצלייה (מומלץ על גריל פחמים ללא רשת) יש לספוג את השומן העודף על ידי לחיצה והידוק הקבב בין שתי פיתות, שבהן ניתן להשתמש בהגשה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )