קבב עם תוספת של כרובית בטחינה

שלח לחבר digg delicious facebook


קבב עם תוספת של כרובית בטחינה

של מסעדת אלבאבור

החומרים:

1 ק"ג בשר כבש טחון גס

חבילת פטרוזיליה

1 כפית מלח

1/2 כפית בהראט

2 בצלים חתוכים לרבעים

4 עגבניות אדומות ובשלות

בצק של פיתה (אם אין בצק, ניתן להניח רבעים של פיתה עד לכיסוי הבשר)

1 שן שום

1 פלפל חריף

20 גרם צנובר

אופן ההכנה:

קוצצים את הבצל כמה שיותר דק. קוצצים את הפטרוזיליה.

מערבבים את הבצל, הבשר והפטרוזיליה יחד עם כל התבלינים והצנובר.

משפדים את הבשר או יוצרים מהם קציצות. לשיפודים מוסיפים את הרבעים של הבצל.

צולים את הבשר חצי בישול. משפדים גם את העגבניות וצולים אותם על האש או בתנור. מקלפים אותם ומועכים.

מניחים את רסק העגבניות בצלחת ועליה את הבשר שצלינו. את כדור הבצק מרדדים במערוךאו ביד. מניחים את הבצק על הקבב ומכניסים לתנור בחום 200 ואופים במשך 10דקות.

מוציאים מן התנור ואוכלים חם.

: כרובית בטחינה

החומרים:

ראש כרובית מחולק לפרחים קטנים

שמן צמחי לטיגון עמוק

טחינה גולמית

מלח

מלח לימון [או מלח לימון]

מים קרים מאוד

סומאק

אופן ההכנה:

לחמם שמן בסיר עמוק ולטגן את הכרובית.

להכין טחינה. לערבב מים קרים עם מלח לימון בקערה גדולה. להוסיף את הטחינה ולערבב בצורה יסודית.

לקצוץ את הכרובית המטוגנת, לערבב עם הטחינה ולהוסיף סומאק. לקרר במקרר לפחות 30 דקות.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> בשר לקראת יום העצמאות >> קבב עם תוספת של כרובית בטחינה