קבבונים על חציל קלוי בטחינה

שלח לחבר digg delicious facebook


קבבונים על חציל קלוי בטחינה

של דיטה

החומרים:

1 חציל קטן [עבור כל סועד]

עלי רוקט

מלח

פלפל

עשבי תיבול

טחינה סמיכה

לקבבונים: [ מומלץ להשתמש בבשר כבש קצוץ או טחון, או בשר בקר עם שומן כבש]

1 ק"ג בשר טרי

300 גרם שומן כבש

1/3 כוס בצל קצוץ

1 פלפל חריף קטן

כוסברה לפי הטעם

כמון לפי הטעם

מלח לפי הצורך

1/2 כוס מים קרים

אופן ההכנה:

לקלות את החציל על האש היטב מכל הצדדים.

טוחנים את כל הבשר במכונת בשר עם הפלפל החריף והכוסברה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ואת התבלינים. מוסיפים מים ומערבבים תוך כדי.

מניחים לתערובת לנוח כשעה.

יוצרים קבבונים עגולים קטנים וצולים על גריל פחמים או על מחבת פסים שחומם היטב לפי מידת העשייה הרצויה.

הרכבת המנה: על צלחת לסדר מצע של עלי רוקט.

לחצות את החציל לשניים (להשאיר את שני החלקים מחוברים בגבעול), ולהניח פתוח על הצלחת.

להניח את הקציצות במרכז החציל.

לזלף מעל הכל טחינה סמיכה.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> בשר לקראת יום העצמאות >> קבבונים על חציל קלוי בטחינה