עוף שלם בבצק מלח חומרים:
1 עוף טרי שלם
3 כוסות עשבי תיבול קצוצים {בעלי השתמש ברוזמרין ותימין שיש קבוע בבית}
7-8 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל ארבע העונות גרוס { אם אין אז פלפל שחור רגיל}
1 כף שמן זית
חומרים לבצק מלח:
4 כוסות קמח
6 חלבונים
2 כוסות מלח גס
להברשה: 1 חלמון + 2 כפות מים
אופן ההכנה:
1. מפרידים בעזרת האצבע את עור העוף מהבשר {לא לנתק, רק ליצור חלל}.
2. קוצצים את עשבי התיבול ומערבבים עם השום הכתוש.
3. דוחסים למרווח שנוצר כמות קטנה מתערובת עשבי התיבול, ואת ייתרת התערובת דוחסים לבטן העוף.
4. משפשפים את עור העוף במעט שמן זית ופלפל 4 העונות {או שחור} גרוס.
5. מכינים את בצק המלח: מערבבים היטב את הקמח, המלח והחלבונים ולשים עד שנוצר בצק נוח לעיבוד וגמיש.
6. מרדדים 1/4 מכמות הבצק ויוצרים בסיס להנחת העוף. מניחים את בסיס הבצק מעל תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
7. מניחים את העוף המתובל על בסיס הבצק.
8. מרדדים את ייתרת הבצק ומניחים מעל העוף. מהדקים את קצוות הבצק ודואגים שלא יווצרו חורים במעטפת הבצק {אם בכל זאת נוצרים חורים , יש להטליא את החורים בבצק מיותר}.
9. מערבבים חלמון ביצה עם 2 כפיות מים, ומברישים היטב את כל מעטפת הבצק.
10. אופים את העוף העטוף בתנור בחום בינוני של כ-190 מעלות, למשך כשעה וחצי.
11. אחרי שעה וחצי מכבים את התנור ומשאירים בתוכו את העוף, מבלי לפתוח.
12. מוציאים את תבנית העוף, בוקעים את המעטפת הקשיחה בעזרת מכת סכין {השלב הכי כיפי בכל התהליך}, פורסים את העוף העסיסי ומגישים חם