קבב יווני חומרים:
1 ק"ג בשר טחון [רצוי תערובת של בקר וכבש]
2 פרוסות עבות של לחם לבן, לא טרי
2 ביצים קטנות
1 כפית מיורן יבש, מפורר
2 כפות פטרוזיליה, קצוצה
2 כפות נענע טרייה, קצוצה
2 שיני שום, כתושות
1/2 כפית כמון
מלח, פלפל
הכנה:
מניחים את הבשר הטחון בקערה. שורים את הלחם במים וסוחטים היטב. מוסיפים לקערת הבשר ומערבבים לתוכו בעזרת הידיים את כל יתר החומרים.
בידיים לחות מעט, צרים 20-25 קציצות מוארכות ומשפדים על שיפודי מתכת.
צולים על גריל פתוח או מתחת לגריל של התנור עד שמשחים.
[אפשר גם לטגן על מחבת אחרי שמקמחים מעט.]
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )