טורט שוקולד לפסח
4 ביצים בינוניות
125 גרם סוכר
250 גרם שקדים טחונים
1/2 כוס קקאו
250 גרם צימוקים
1/3 כוס קמח מצה
1/4 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס יין לבן (לא חייבים)
אופן ההכנה
הקציפו את הסוכר וחלמוני הביצים יחד לתערובת קלה ואוורירית.
הוסיפו את השקדים,קקאו,צימוקים וקמח המצה.ערבבו היטב.
הוסיפו את מיץ התפוזים והיין וערבבו שוב.
הקציפו את החלבונים לקצף קשה ו"קפלו" לתערובת החלמונים.
שפכו לתוך תבנית עגולה קפיצית ואפו בחום של 170 מעלות למשך כשעה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )