עוגת פבלובה
למרנג: למילוי:
6 חלבונים 3 מיכלי שמנת מתוקה
1 ורבע כוס סוכר 6 כפות סוכר
1/3 כפית קרם טרטר 2 חבילות תות שדה
1 כפית תמצית וניל 2 יחידות קיווי
מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר והמלח.
מוסיפים את הווניל והסוכר תוך כדי הקצפה בזהירות עד לקבלת קצף קשה.
מזלפים על נייר אפיה בתוך תבנית את הקצף בגובה אחיד ואופים בתנור שחומם מראש בחום של כ 100
מעלות למשך כשעתיים.
יש לייבש את המרנג ולהשאיר אותו בתנור עד להתקררות מוחלטת (כל הלילה אם צריך).
מחממים את הריבה במיקרוגל עד להמסה, ומורחים אותה על המרנג.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצפת יציבה ומורחים על תחתית המרנג בצורה אחידה.
פורסים את התותים והקיווי ומסדרים על הקצפת.
העוגה אינה נשמרת זמן רב, לכן יש לאכול אותה כמה שיותר מהר (וזה לא קשה).
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )