עוגת שוקולד לפסח
זוהי עוגת שוקולד עשירה ודקה המוצגת במסעדות כעוגת שוקולד ללא קמח.
מרכיבים:
500 גרם שוקולד מריר 4 ביצים
1/2 כוס מרגרינה 1 כף עמילן
1 כף מים חמים
הכנה:
יש לחמם את התנור מראש בחום של 200 מעלות. לסיר קטן יש להעביר את השוקולד, המרגרינה והמים.
יש להמיס באש נמוכה ולערבב עד לקבלת מרקם אחיד, לאחר מכן להניח בצד.
בקערה גדולה יש להקציף את הביצים בעצמה המרבית, יש להוסיף את השוקולד והעמילן ולערבל עד
לקבלת תערובת אחידה.
יש לפזר את התערובת בתבנית קפיצית 8 אינץ' בצורה אחידה ולאפות למשך 15-12 דקות.
העוגה תהיה רכה במרכז אך תתקשה במהלך הקירור.
יש להשאיר את העוגה עד שתתקרר ולאחר מכן לשמור בקירור עד ההגשה.
ניתן להגיש עם אוכמניות טריות או עם רוטב אוכמניות.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )