עוגת שוקולד לפסח
150 גרם שוקולד מריר
½ כוס סוכר
2 כפות יין
150 גרם מרגרינה
6 חלמונים
¼ כוס קמח תפוח אדמה מעורב עם כפית גדושה אבקת אפיה
6 חלבונים
½ כוס סוכר
את השוקולד מריר, ½ כוס סוכר, והיין – להכניס לסיר בישול קטן ולהכניס בתוך סיר גדול יותר ובו מים
רותחים ולהמיס על אשר קטנה.
להוסיף מרגרינה לשוקולד המומס ולהמיס, לבחוש היטב עד שמתקבל קרם חלק. להוריד מהאש ולצנן מעט.
חלמונים – לבחוש היטב ולהוסיף לקרם בזרם דק תוך כדי בחישה.
להוסיף לקרם שבקערה את ¼ כוס תפוחי האדמה עם אבקת האפיה ולבחוש עד שמתקבל בצק חלק.
6 חלבונים + ½ כוס סוכר – להקציף.
להוסיף את קצף הביצים לבצק בתנועות עטיפה ולצקת את הבצק לתבנית אפיה משומנת.
לאפות בחום בינוני 55 – 65 דקות. העוגה מוכנה כאשר קיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי והיא קפיצית למגע.
להוציא את העוגה מהתבנית לאחר צינון של כ- 15 דקות.
גיוונים: במקום קמח תפוחי אדמה אפשר להשתמש בקמח מצה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )