בראוני'ס של פסח
75 גרם חמאה רכה 200 גרם שקדים טחונים, דק ככל האפשר
3/4 כוס סוכר 100 גרם אגוזי לוז,קצוצים גס
5 ביצים מופרדות קורט מלח
200 גרם שוקולד מריר
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מקציפים את החמאה והסוכר כ- 3 דקות, עד שמתקבל קרם רך ותפוח.
מוסיפים את החלמונים ומקציפים עוד כשתי דקות.
3. ממיסים את השוקולד בסיר כפול ומוסיפים את תערובת החמאה תוך כדי בחישה.
מוסיפים את השקדים הטחונים ואגוזי הלוז. מערבבים ומסירים מהאש.
4. מקציפים את החלבונים עם מלח, עד לקבלת קצף יציב אבל לא קשה מדי.
מקפלים אותו לתוך התערובת.
5. משטחים בתבנית מרובעת ומשומנת, ואופים כארבעים דקות.
6. מצננים וחותכים לקוביות. מתקבלים בראוניס עסיסיים ונפלאים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )