פחזניות מקמח מצה – כ-20 חתיכות
פחזניות מקמח מצה – כ-20 חתיכות
המצרכים
1/3 חבילה מרגרינה (כ-3 כפות)
1 כפית מלח
½1 כוסות קמח מצה עדין
5-4 ביצים
1 כף סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה
הרתיחי את המים עם המרגרינה, המלח והסוכר.
כשהמים רותחים הוסיפי את קמח המצה ובחשי עד
שהעיסה תיפרד מדפנות הסיר.
הסירי את הסיר מעל האש והוסיפי כל ביצה לחוד כשאת בוחשת אחרי כל הוספה.
השהי את העיסה עד שתיצטנן.
צקי את העיסה בעזרת זקית לקישוט עוגות, על גבי תבנית שטוחה משומנת, ברווחים די גדולים.
פחזניות קטנות אלו יפות להגשה בציפוי שוקולד. אם את רוצה בפחזניות גדולות למילוי, צרי מן הבצק כדורים בעזרת שתי כפות, וערכי על התבנית המשומנת.
מלאי את הפחזניות בקצפת, קרם או רפרפת סמיכה.
אפשר למלא גם במילוי לא מתוק כגון: כבד קצוץ, אטריות, גבינות וכו.
לאפות בחום בינוני כ- 50-40 דקות.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )