בורקס לפסח

שלח לחבר digg delicious facebook

בורקס לפסח

המצרכים הדרושים:

מלית בשר.

250 גרם בשר טחון,

2 בצלים קצוצים דק,

1-2 כפות שמן,

4-3 כפות צנוברים,

2 כפות פטרוזיליה קצוצה,

1 ביצה,

מלח פלפל שחור לפי הטעם,

לציפוי:

1-2 ביצים טרופות,

שמן לטיגון,

אופן ההכנה:

מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את הבצל ומטגנים קלות. מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו. מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומכסים את המחבת מאדים 3-4 דקות מסירים מהלהבה ומוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה והביצה. מערבבים היטב.

משרים את המצות במים כ- 4-5 דקות, מוציאים בזהירות את מגבת ומספיגים (חשוב לא לשבור את המצות). חותכים כל מצה ל- 2-3 פסים לאורכה. נוטלים רצועות מצה, מניחים כפית או שתיים מהמלית בקצה הקרוב אליכם ומקפלים למשולש עד סוף רצועת המצה. בדרך זו מכינים את שאר רצועות המצה (אפשר להכין את הכיסנים כמעטפה מלבנית). טובלים את משולשי המצה בביצה הטרופה ומטגנים בשמן משני הצדדים עד לקבלת גוון זהבהב.



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )