תבשיל פול, אפונה ומצות שמורות
תבשיל פול, אפונה ומצות שמורות
המצרכים הדרושים:
2 קישואים בינוניים,
3 תפוחי אדמה בינוניים,
300 גרם דלעת,
2 עגבניות,
2 בצלים בינוניים,
3 גבעולי כוסברה,
4 גבעולי פטרוזיליה,
¼ כוס שמן,
½ 1 כפיות מלח,
1 כפית פלפלת חריפה,
2 כפות רסק עגבניות,
½ כפית פלפל שחור או לבן,
2-3 עצמות בקר,
½ ק,ג בשר בקר או כבש, חתוך לקוביות קטנות,
7-10 כוסות מים,
½ 1 כוסות אפונה טרייה (ללא תרמילים),
½ 1 כוסות פול ירוק (ללא תרמילים),
5-6 מצות שמורות בינוניות,
אופן ההכנה:
קולפים את כל הירקות וחותכים אותם לקוביות בינוניות, קוצצים דק את הכוסברה, הפטרוזיליה והכרפס. בסיר רחב וגבוה מחממים את השמן מוסיפים את על הירקות, מאדים קלות ומוסיפים את רסק העגבניות, המלח, הפלפלת החריפה והפלפל הלבן. בוחשים ומוסיפים את הבשר והעצמות. יוצקים כ-5 כוסות מים, מכסים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את האפונה והפול ואת יתר הנוזלים, בוחשים וממשיכים לבשל עוד כ- 15 דקות. מוסיפים את המצות השמורות וממשיכים לבשל 20-25 דקות נוספות (במידת הצורך מוסיפים חצי כוס עד כוס מים, מגישים חם).
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )