עוגת שמרים -בבקה/ד ר ו מ י ת 1
מקור המתכון והתמונה: ד ר ו מ י ת 1
רכיבים:
1/2 קילו קמח מנופה
3/4 כוס חלב
3 כפות סוכר
כפית מלאה שמרים יבשים
קמצוץ מלח
100 גרם חמאה רכה מאד
2 ביצים
כפית קליפת לימון מגוררת
הכנה:
שמים בקערת המיקסר את הקמח, החמאה, הביצים והלימון המגורר והמלח.
שמים בקערית נפרדת את החלב, הסוכר, והשמרים ומתסיסים מעט. מעבירים לקערה הגדולה ולשים לבצק רך ונעים.
מרדדים, ממלאים במלית כלשהי ומגלגלים לרולדה גדולה.
מעבירים בזהירות לתבנית בבקה משומנת היטב ומקומחת, מברישים בביצה ואופים בחום בינוני עד שהעוגה משחימה מעט. מקררים וזורים הרבה אבקת סוכר.
אפשר גם ליצור שתי רולדות או כל צורה אחרת.
הערות:
העוגה טעימה גם ביומיים הבאים ואפשר לחמם עם מעט סירופ סוכר.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )