חרוסת טריפוליטאית
המרכיבים:
100 גרם אגוזי מלך טחונים דק
1/2 חבילה ממרח תמרים
1 כוס יין מתוק
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל המרכיבים. עם החרוסת סמיכה מדי, מדללים במעט מים.
חרוסת טורקית
במקור משתמשים בצימוקים מיוחדים שנקראים "צימוקי ציפור", אותם ניתן להשיג בחנויות פיצוחים מובחרות, אבל אפשר להשתמש בצימוקים שחורים רגילים במקומם
המרכיבים:
1 כוס צימוקים שחורים
1 כוס תמרים
50 גרם פרוסות תפוח מיובש
גרידה ומיץ מתפוז אחד
1 תפוח קלוף וחתוך לשמונה
דבש לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. משרים את הצימוקים והתפוח המיובש במים למשך לילה.
2. מסננים את הצימוקים והתפוח מהמים, מגלענים את התמרים ומניחים את הכל בסיר יחד עם פרוסות התפוח הטרי.
3. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מורידים את הלהבה ומבשלים על נמוכה עד שהתפוח מתרכך (כ-10 דקות).
4. מסירים מהאש וטוחנים את תכולת הסיר, מוסיפים את המיץ וגרירת התפוז וממתיקים עם דבש לפי הטעם.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )