מתכוני פסטה |
|
ספגטי ברוטב פטריות
החומרים : 500 גרם ספגטי,4 כפות שמן זית,5 כפות חמאה,2 בצלים בינוניים קצוצים גס,500 גרם פטריות פרוסות דק,2 גלדי שום כתושים, מלח ופלפל לפי הטעם. 750 גרם עגבניות קלופות וקצוצות, כפית אורגנו או מיורן, גבינת פרמזן מגורדת.
אופן ההכנה: חממי בסיר שטוח את השמן ו4- כפות חמאה. טגני את הבצלים עד שיזהיבו. הוסיפי את הפטריות והשום ותבלי במלח ופלפל, טגני 10 דקות על אש קטנה ובחשי לעיתים תכופות .
הוסיפי את העגבניות והאורגנו ואדי על אש קטנה 30 דקות. בינתיים בשלי את הספגטי במי מלח רותחים... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מתכוני פסטה |
|
גולש מקרוני מהיר
החומרים : קופסה מקרוני (350 גרם),או ספגטי,2 כפות שמן, ק"ג בשר טחון, 2 פלפלים ירוקים קצוצים,1 בצל קצוץ,2 קופסאות רסק עגבניות, 1 שקית רוטב ספגטי איטלקי,2 כפות סוכר,1 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית מלח, 3 כוסות מים.
אופן הכנה: לחמם את השמן בסיר גדול ולהשחים בו את הבשר, בעת ההשחמה לפורר את הבשר ולבחוש אותו בשמן, להוסיף את הפלפלים והבצל, לטגן כ5- דקות עד שהירקות יתרככו. להוסיף את רסק העגבניות, רוטב הספגטי, הסוכר, התבלינים והמים ולהביא לרתיחה. לשבור את המקרוני לשלושה ולהוסיף לסיר, ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מתכוני פסטה |
|
מקרוני בגבינה
החומרים : 250 גרם מקרוני בצורת חצי טבעת, 2 כפות חמאה או מרגרינה,2 כפות קמח מלח ופלפל לפי הטעם, רבע ק"ג גבינה צהובה מגורדת, 2 כוסות חלב, כוס פירורי לחם משומנים.
אופן ההכנה : בשלי את המקרוני עד שיתרככו וטפטפי מהם את כל המים, הוסיפי חמאה או מרגרינה קמח, מלח, פלפל וגבינה וערבבי קלות. שימי את כל התערובת בתוך כלי אפיה משומן בעל תכולה של 2 ליטר או בסיר פיירקס. שפכי חלב על פני התערובת, כסי אפי בתנור בינוני במשך 40-30 דקות. פזרי למעלה פירורי לחם שערבבת תחילה במעט מרגרינה מומסת, השחימ... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מתכוני פסטה |
|
מנת מקרוני מוקרם
החומרים : 25 גרם חמאה או מרגרינה, 2 כפות קמח, כפית אבקת חרדל, 1/4 כפית מלח קורט פלפל שחור,2 כוסות חלב,150 גרם גבינה צהובה מגוררת,400 גרם מקרוני מבושלים, כף גבינת פרמזן מגוררת.
מתיכים את החמאה או המרגרינה בסיר רחב, מוסיפים את הקמח, אבקת חרדל, מלח ופלפל.
אופן ההכנה : מבשלים תוך כדי בחישה כדקה, מוסיפים את החלב תוך כדי בחישה למניעת היווצרות גושים וממשיכים לבשל תוך בחישה עד שהרוטב מתחיל לרתוח. מסירים מהאש ומוסיפים 3/4 מהגבינה הצהובה, בוחשים עד שהגבינה נמסה, מוסיפים את המקרוני... |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|
מתכוני פסטה |
|
פסטה בגבינות, אפונה ואגוזים
החומרים : 500 גרם פסטה מבושלת, 100 גרם גבינה צהובה מגוררת,250 גרם גבינת קוטג', 50 גרם חמאה רכה, 2 שיני שום כתושות,3 כפות גבינת פרמזן מגוררת, קופסה אפונה ירוקה, 50 גרם אגוזי מלך או פקאן קלויים, מלח ופלפל.
אופן ההכנה : לערבב יחד את כל מרכיבי הרוטב ולקפל בעדינות לפסטה, לחמם כמה דקות במיקרוגל או בתנור, מכוסה בנייר אלומיניום. |
|
|
|
לכתבה המלאה » |
|
|