פיצה משפחתית קלה להכנה , חנית
פיצה משפחתית קלה להכנה , חנית.
מרכיבים:
בצק:
1 ק"ג קמח לבן
40 גרם שמרים טריים
1 כף מלח שולחן
1/2 כפית סוכר
4 כפות שמן זית
550 מ"ל מים פושרים
לרוטב:
1 קופסת עגבניות משומרות ומרוסקות
2 עגבניות חלוטות חתוכות לקוביות
1/2 קופסה שמנת מתוקה
10 שיני שום כתושות
10 עלי אורגנו טריים קצוצים
1 כפית אורגנו יבש
15 עלי בזיליקום קצוצים
1/2 כפית מלח
1 כפית שחוקה של פלפל שחור
** גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה:
** לחמם תנור על 200-210 מעלות
בצק:
מערבבים את כל מצרכי הבצק פרט למים , מוסיפים את המים ומערבבים עד לקבלת בצק
מתחילים ללוש כחמש דקות ומניחים לבצק להכפיל את נפחו כ – 30 דקות , פחות או יותר , זמן הכנת הרוטב.
רוטב:
מכניסים את כל המצרכים פרט לאורגנו היבש למעבד מזון ומערבבים עד מרקם חלק , מוציאים ממעבד המזון ומעבירים לסיר.
מבשלים 15 דקות מרגע הרתיחה ומתבלים במעט מלח ופלפל , מצננים.
לאחר שהבצק תפח מרדדים את הבצק , מורחים במצקת את הרוטב (יש להשתמש בכמויות קטנות ולא ליצוק את הכול במכה אחת , סביר להניח שתישאר לכם כמות נדיבה מהרוטב , בה תוכלו להשתמש כרוטב לפסטה או להקפיא עד לפיצה הבאה.. לא יותר משבועיים)
שומרים על שוליים נקיים גם בשביל ה"קשה" של הפיצה וגם שיהיה לנו נוח לאחוז בפיצה , מפזרים מעל את הגבינה והתוספות האהובות עליכן.
מכניסים לתנור עד שהפיצה מוכנה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )