סהרוני פרג(פרשבורג)
למלית:
200 גר' פרג טחון
1 1/2 כוסות סוכר
2 כפות ריבה
50 גר' מרגרינה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 חלמון ביצה למריחה
חצי כוס מים פושרים
חצי כוס חלב פושר
25 גר' שמרים
חצי כוס סוכר
קצת מלח
2 ביצים
50 גר' חמאה או מרגרינה
5-4.5 כוסות קמח רגיל
כפית תמצית וניל
מעט קליפת לימון
ממיסים שמרים במים פושרים ומוסיפים חלב, סוכר, מלח ומחצית מכמות הקמח, מערבבים ומניחים לדקות אחדות.
לשים עם יתרת הקמח. מניחים.מוסיפים 2 ביצים, וניל וקליפת להתפחה. כעבור שעה וחצי לשים שוב ומתפיחים 45 דקות.
להכנת המלית: מבשלים את כל מרכיבי המלית ביחד ומצננים. מרדדים את הבצק לעלה עגול, חותכים את העלה ל-12 גזרות שוות ומניחים על כל גזרה בצד הרחב כף מהמלית ומגלגלים לסהרון.
מורחים כל סהרון בחלמון טרוף ומניחים בתבנית אפיה. מניחים לתפיחה של שעה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 35 דקות עד להזהבה.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )