ממתקי פרג משולשים
מתוקים ויפים, עם ציפוי זהוב דקיק ומילוי כהה.
חומרים :
1 כוס פרג טחון
¼ כוס סוכר דמררה
¼ כוס חמאה בטמפרטורת החדר
2 ביצים מופרדות
1 כפית תמצית וניל טבעי
1/3 1 כוסות קמח לבן (עדיף של "שטיבל" בתוספת ויטמינים)
½ 1 כפיות אבקת אפייה
1/8 כפית קרם אוף טרטר
2/3 כוסות סוכר חום דחוס
אופן ההכנה :
1. טוחנים את הפרג או קונים פרג טחון. בקערה בינונית עם מערבל חשמלי טורפים חמאה וסוכר ומוסיפים חלמוני ביצים ווניל. מנפים קמח ואבקת אפייה דרך מסננת רשת ומערבבים עד שהתערובת נראית כמו פירורים. מהדקים את הפירורים בתבנית מרובעת בגודל 22 ס"מ הערך. שמים בצד.
2. בקערה נקייה ובעזרת מערבל חשמלי (נקי) טורפים חלבוני ביצים עם קרם אוף טרטר עד לקבלת קצף רך. מוסיפים את הסוכר החום בהדרגה וממשיכים לטרוף עד לקבלת קצף יציב. מקפלים פנימה את הפרג: מורחים על הבצק שבתבנית.
3. אופים בתנור מחומם מראש ל - 180 מעלות צלזיוס במשך 30 דקות, או עד שהחלק העליון משחים. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון. מצננים לגמרי, חותכים ל - 4 מרובעים גדולים וחותכים כל מרובע באלכסון ל - 4 משולשים.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )