פת מרדכי נוסח יוני (נוביגוס)
פת מרדכי נוסח יוני (נוביגוס)
עימנואל הרומי, חברו של דנטה, כתב שבבתים רבים בעיר
האפיפיורית המטעמים אשר אכלו בפורים כללו גם את פת מרדכי. גם קלונימוס
כתב כך במאה ה- 14 ובין היתר הוסיף שהבשר היה פשוט מדי ועממי מכדי
.לאוכלו בפורים. המזון ביון היה דומה מאד בכל בתי היהודים באותה תקופה
2 כוסות מרגרינה
2 כוסות אבקת סוכר
4 כוסות שקדים טחונים
4 כוסות קמח
2 כפות מיץ לימון
2 כפות מים
בחש את המרגרינה עם הסוכר. הוסף את השקדים המעורבים והקמח ועבד היטב עם המרגרינה הוסף מיץ לימון ומים כדי שיהיה בצק שאפשר לגלגלו (אם יש צורך הוסף מעט מים). גלגל את הבצק לעובי של העוגיות
.חתוך בעזרת סכין מיוחד לעוגיות בצורת מלכת אסתר או בצורות שונות אפה בתנור בחום נמוך (275 מעלות) והשהה למשך הלילה בבוקר הוסף חמאה .ואפה עוד מחצית השעה בערך. פזר אבקת סוכר
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )