"ממתק לפורים - מסטשיוני" או אסכרבניה
"ממתק לפורים - מסטשיוני" או אסכרבניה
עולים יוצאי איטליה מכינים "מסטשיוני". עולים יוצאי יון מכינים אותו ,מתכון פרט לכך שהם שוטחים ת התערובת וחותכים אותה בצורת עט וקסת .ואז קוראים לפת מרדכי זו בשם "אסכרבניה" לזכר מרדכי שהיה סופר ומלומד
שתיים וחצי כוסות סוכר
שלוש כוסות שקדים חלוטים וטחונים
כף קקאו
כפית קינמון
חלמון ביצה
סוכריות צבעוניות לעוגות
מיץ מרבע לימון
שש כפות סוכר לזיגוג
חלבון ביצה נוסף
כפית ברנדי
הוסף חלבון ביצה וסוכר לשקדים הטחונים ובשל על אש נמוכה מאד .כדי להמיס קלות את התערובת, אבל לא הרבה זמן, כדי שלא תדבק לסיר .למחצית התערובת הוסף ברנדי ולמחציתה האחרת הוסף קינמון וקקאו הוסף את החלמון למחצית הברנדי. צור לעיגולים שטוחים ולמעלה עיגולים חומים. אפה במשך 5 דקות ב- 400 מעלות. כאשר העיגולים מתקררים צפה בזיגוג שהכנת מהסוכר המעורבב בחלבון השני ועם כמה טיפות מיץ לימון .שהוספת, אם התערובת היתה קשה מדי. זרה סוכריות צבעוניות
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )