מעמול - עוגיות במלית תמרים
מעמול - עוגיות במלית תמרים
למלית :
250 גר' מחית תמרים
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל
1 כף שמן
50 גר' אגוזי מלך קצוצים גס
לבחור אחד מסוגי הבצק אבקת סוכר
בצק 1:
500 גר' קמח
200 גר' מרגרינה
100 גר' מרגרינה גולדבנד
5 - 4 כפות מים
בצק 2:
1/2 קג' סולת
1 כוס קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 כף סוכר גדושה
2/3 כוס שמן
125 גר' מרגרינה רכה
1 כוס מים רותחים
לערבב את כל חומרי הבצק ללא המים. להוסיף את המים ולהשהות כ- 10דקות. ללוש לבצק אחיד ולרדד על משטח
מקומח מעט לעלה בעובי 1/2 ס"מ. לערבב את כל חומרי המילוי .
לקרוץ מהבצק עיגולים ליצור שקע בכל עיגול ולמלא בכמות של כפית מילוי ולסגור לכדור.
להניח על נייר אפיה בתבנית. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 30 דקות. העוגיות נשארות בהירות.
לצנן על רשת ולפזר אבקת סוכר מעל.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )