סובייצקי- מוס פרג
מצרכים לעלי פרג דחוסים:
250 גר` פרג
9 חלמונים
9 חלבונים
90 גר` סוכר
90 גר` דבש
קליפת תפוז מגוררת
כפית תמצית שקדים
כפית תמצית וניל
1 כף קמח
מצרכים למוס מחלב הפרג:
250 גרם חלב בו הושרה הפרג
6 חלמונים
280 גר` שמנת מתוקה מוקצפת
וודקה מסוג "ז`ובובקה" לפי הטעם
8 עלי ג`לטין
6 חלמונים
150 גר` סוכר
להגשה:
שוקולד מומס
עלי נענע
מניחים את הפרג בקערה ומוזגים לתוכה חלב רותח. מצננים ומסננים את החלב מהפרג.
את החלב שומרים להמשך המתכון ואת הפרג המושרה טוחנים. מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב.בקערה נוספת מערבבים את החלמונים עם הסוכר שנותר, מוסיפים פרג, קליפת התפוז,
דבש וקמח ומערבבים. מוסיפים את הקצף, תמצית שקדים ותמצית וניל לתערובת. מרפדים תבנית בניר אפיה ושופכים את התערובת פנימה ליצירת שכבה דקה.אופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות
אופן הכנת המוס:
מקציפים את החלבונים עם מחצית מכמות הסוכר עד לקבלת קצף יציב. את הג`לטין ממיסים בחלב הפרג.
בקערה נפרדת מערבבים את החלבונים עם הסוכר שנותר, מוסיפים את החלב עם הג`לטין ואת הודקה, מערבבים ומוסיפים את הקצף והקצפת.
להרכבת המנה:
בעזרת פורמה יוצרים 12 עיגולים ממאפה הפרג. מניחים עיגול אחד בסיס וממלאים במוס הפרג עד למחצית הפורמה מניחים עיגול מאפה נוסף וממלאים במוס עד לקצה הפורמה. מקררים עד להתייצבות המנה.
הגשה:
מורחים שוקולד מומס מעל המוס, מסירים את הפורמה, מניחים על צלחת ואפשר לקשט בעלי נענע טריים.