עוגת פרג לחה עם ציפוי שוקולד (גאנאש) עשיר
***מצרכים לעוגה:
3-4 תפוחי-עץ חמוצים (``גרנד``) מגוררים
מעט מיץ לימון (2 כפות בערך) – לטפטף מעל התפוחים
כוס או כוס וחצי סוכר (תלוי בטעם האישי)
6 חלבונים
3 חלמונים
100 גרם חמאה רכה
200 גרם פרג טחון טרי (ב``קוסמוס`` טוחנים פרג במקום וחשוב מאד שיהיה טרי כי
אז הפרג לא מר !)
כוס וחצי קמח תופח
***מצרכים לסירופ:
4 כפות רום אימיטציון (לא תמצית) או ברנדי
4 כפות סוכר
1/3 כוס מים
***מצרכים לגאנאש (ציפוי) שוקולד:
200 גרם שוקולד מריר מאיכות טובה
4 כפות רום או ברנדי
2 כפיות תמצית וניל או גרגרי וניל טריים
חבילה שמנת מתוקה (לא מוקצפת)
1) מגררים את תפוחי העץ דק בפומפייה או במעבד מזון ומזליפים עליהם טיפות מיץ לימון. משאירים בצד.
2) בקערת מיקסר, מקציפים 6 חלבונים לקצף נוקשה ואז מוסיפים את הסוכר (כוס- כוס וחצי) וממשיכים להקציף מעט.
3) בקערה נפרדת מקציפים את 3 החלמונים עם החמאה הרכה עש שמתקבל קצף בהיר. מוסיפים את הפרג וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה. מוסיפים דרך מסננת (שלא יהיו גושים) אם כל כמות הקמח ומערבבים.
4) מוסיפים את גרר התפוחים.
5) מקפלים בתנועות עדינות את קצף החלבונים לתוך התערובת (לא להוסיף הכל בבת אחת) עד שהתערובת אחידה.
6) שופכים לתבנית מלבנית 35X 28 מרופדת בנייר אפיה או משומנת.
7) אופים כשעה בחום בינוני (175 מעלות צלסיוס) או טיפה יותר, תלוי בתנור. העוגה צריכה לצאת מוצקה (גם באמצע שלה) אבל עדיין קפיצית למגע.
8) הסירופ: מערבבים את כל הנוזלים בפינג`אן (רצוי להוסיף רק בסוף את הרום) על אש נמוכה, עד שהסוכר נמס ושופכים על העוגה.
9) הציפוי: מבשלים על אש נמוכה מאד או במיקרו (דקה וחצי) את כל המרכיבים ומערבבים עד שהשוקולד נמס ונוצרת תערובת אחידה ומבריקה של שוקולד.
10) יוצקים את הציפוי על העוגה ומיישרים את פניה.
11) מקררים מספר שעות ומוציאים מהמקרר כ3/4- שעה לפני ההגשה.
הכי טעים בטמפרטורת החדר !