שטרודל פרג בנוסח הונגרי

שלח לחבר digg delicious facebook


שטרודל פרג בנוסח הונגרי

1 חבילה בצק פילו - שהופשר במקרר 24 שעות לפני השימוש

100 גרם חמאה

½ כוס סוכר

מלית פרג לשני גלילי שטרודל:

500 גרם פרג טחון

1 כוס חלב

40 גרם מרגרינה

5 כפות דבש

 

לסיר יוצקים חלב מוסיפים מרגרינה ודבש ומבשלים עד לרתיחה.

מוסיפים את הפרג וממשיכים לבשל עוד כדקה נוספת. במחבת קטנה ממיסים חמאה. פורשים עלה אחד של בצק פילו על משטח העבודה ובמברשת מושחים  את העלה בחמאה, מעל מפזרים כף סוכר מניחים מעל עלה נוסף,

מושחים חמאה ומפזרים סוכר חוזרים על הפעולה פעם נוספת.  סך הכל שלוש שכבות של עלי פילו. בעדינות רבה מורחים חצי מכמות מלית הפרג לכל אורך עלה הפילו ומגלגלים בעדינות לגליל.

מניחים בתבנית אפייה משומנת, ואופים בחום של 170 מעלות במשך 20 דקות. מצננים ופורסים את השטרודל לפרוסות.להגשה בוזקים מעט אבקת סוכר מעל וניתן לחמם את השטרודל מעט לפני ההגשה.





( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכוני פורים >> שטרודל פרג בנוסח הונגרי