פאי פרג
למלית:
1 כוס חלב
1 1/2 כוסות פרג טחון
1 כף חמאה
1/3 כוס צימוקים
4 כפות דבש
4 כפות סוכר
1/2 כפית גרידת קליפת לימון
מיץ מלימון אחד
לבצק:
2 כוסות קמח
200 גר' מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
3/4 כוס אגוזי פקאן קצוצים דק מאד
1 כפית גרידת קליפת לימון
1/2 כפית קינמון טחון
1/4 כפית תמצית וניל
מערבבים את כל החומרים לבצק בקערת מערבל עד לקבלת בצק אחיד, מחלקים לשני חלקים.
מרדדים את מחצית הבצק לעיגול בגודל תבנית פאי תחתית ודפנות או לגודל תבנית אפיה קפיצית באותו גודל, תחתית + 3 ס"מ על הדפנות.
להכנת המלית, מבשלים את כל מרכיבי המלית ביחד כ- 5 דקות ומצננים.
מורחים את המלית על הבצק בתבנית בשכבה אחידה. מרדדים את חלק הבצק הנותר, חותכים פסים ברוחב 2 ס"מ ומניחים בשתי וערב על המלית.
אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני כ- 40 דקות או עד להשחמה קלה של הבצק.