פרפה פרג ודבש
לרוטב קרמל:
1/2 כוס סוכר
2 כפות שמנת מתוקה
3 כפות מיץ תפוזים
4 חלמונים אילסרים קלויים וחצויים לקישוט
5 כפות סוכר
12 כפית תמצית וניל
3 חלבונים
60 גר' דבש
300 גר' שמנת מתוקה מוקצפת
3 כפות פרג טחון
אופן ההכנה:
מקציפים את החלמונים עם 2 כפות סוכר, מקפלים את הדבש ותמצית הוניל פנימה, מקציפים את החלבונים עם שארית הסוכר לקצף יציב וגמיש, מקפלים את תערובת החלמונים לקצפת המוקצפת ומקפלים את החלבונים המוקצפים.
יוצקים 1/2 מהתערובת לתבנית אינגליש קייק מאורכת מרופדת בניילון צמיד. מחצית מהיתרה מערבבים עם הפרג הטחון ויוצקים לתבנית. על שכבה זאת יוצקים את שארית התערובת, מחליקים מכסים בניילון צמיד ומעבירים למקפיא ל- 8 שעות לפחות.
להכנת הרוטב, ממיסים את הסוכר במחבת, על להבה נמוכה, כשהסוכר מגיע לדרגת קרמל בהיר מוסיפים בזהירות את השמנת ומערבבים להמסה ומוסיפים את המיץ, מערבבים היטב מסירים מהאש ומצננים.
להגשה, מוציאים מהמקפיא והופכים על צלחת מאורכת, מסירים את הניילון ופורסים, מניחים פרוסת פרפה בצלחת ומסביבה יוצקים רוטב ומפזרים מעט אגוזים חצויים לקישוט.