עוגת סולת במילוי אגוזים
שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה"
לסירופ:
1 1/2 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כף דבש
2 1/2 כוסות סולת 1 כף מיץ לימון
2 1/2 כוסות קמח תופח
2 1/2 כוסות מים
1/4 כוס סוכר
200 גר' מרגרינה
1 כוס שמן
למלית:
300 גר' אגוזי מלך קצוצים בינוני
1/2 כוס סוכר
1 כף קינמון
1 כפית תמצית וניל
מכינים את הבצק, יוצקים את המים לסיר ומביאים לרתיחה, מוסיפים את השמן ומרגרינה, מורידים מהאש ומוסיפים את הסולת והקמח, בוחשים היטב עד לקבלת בצק רך אחיד.
מרפדים תבנית חסינת אש בגודל 30 20 במחצית כמות הבצק, מפזרים את המלית על הבצק בצורה אחידה, מכסים במחצית השנייה כשבכל פעם לוקחים פיסת בצק משטחים אותה בידיים ומניחים.
הבצק רך מאד ואינו ניתן לרידוד. מהדקים קלות. מסמנים מעוינים בעזרת סכין ואופים בתנור שחומם מראש
לחום בינוני כ- 30 דקות עד להזהבה. מוציאים ויוצקים את הסירופ על העוגה בעודה חמה.
לסירופ, מבשלים את כל החומרים כ- 4 דקות לאחר הרתיחה מסירים מהאש ומצננים.