מאפה תפוחים ודבש

שלח לחבר digg delicious facebook

מאפה תפוחים ודבש

 

מאפה תפוחים ודבש לכבוד ראש השנה עם טעמים עשירים של חמאה ושמנת.
בצק העוגה הוא בעצם בלינצ'סים דקיקות, מה שתורם מרקם עדין במיוחד.

החומרים (תבנית 20-22 ס"מ):
4 תפוחים ירוקים

75 גרם (3/4 חבילה) חמאה
½ כוס דבש
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
2 ביצים
4 כפות סוכר חום
6 כפות קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
6 עלי בלינצ'ס מוכנים (שניתן לרכוש בכל חנות)
להגשה:
250 מ"ל (1 מיכל) מיכל שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן

ההכנה:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 170 מעלות צ'.
2. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות (אין צורך לקלף).
3. במחבת עם שוליים מוגבהים ממיסים את החמאה ומטגנים בה את התפוחים. מוסיפים למחבת את הדבש והופכים את פלחי התפוחים מצד לצד, עד שישחימו, אבל לא יישרפו. מסירים את המחבת מהאש.
4. בתבנית אפייה מסיליקון או זכוכית, מניחים שני עלי בלינצ'ס מוכנים.
5. מסדרים על הבלינצ'סים את תפוחי העץ המטוגנים, יוצקים מעל את כל הרוטב שנותר במחבת ומכסים ב-4 עלי בלינצ'ס.
6. יוצקים אל אותה המחבת את השמנת 15% ומגרדים את שאריות החמאה והדבש מהדפנות. מעבירים לקערה ומוסיפים את הביצים, בזו אחר זו וטורפים יחד במהירות. מוסיפים את הקמח, הסוכר ותמצית הוניל. מתקבלת בלילה סמיכה.
7. יוצקים את הבלילה על העוגה בתבנית ומנערים קלות מצד לצד, לאבטחת פיזור אחיד.
8. אופים במרכז התנור (שחומם מראש) למשך כ-30 דקות, עד שהעוגה משחימה יפה.
9. מוציאים את העוגה מהתנור והופכים על צלחת הגשה שטוחה.
10. מקציפים את השמנת 32%. מגישים את העוגה חמה בליווי קצפת מתוקה.
גיוון: אפשר לתבל את התפוחים ואת הבלילה במעט קינמון, ציפורן ואגוז מוסקאט.






( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לראש השנה >> מאפה תפוחים ודבש