קלתית פילו דבש עם מוס שוקולד לבן וגבינה ותפוח בדבש

שלח לחבר digg delicious facebook

קלתית פילו דבש עם מוס שוקולד לבן וגבינה ותפוח בדבש

מצרכים ל-32 מנות:
לקלתיות פילו דבש:
12 דפי פילו
150 גרם חמאת תנובה ממוסת
60 גרם או 3 כפות דבש 
לתפוחים בדבש:
4 תפוחי עץ גרנד סמית חתוכים לקוביות
100 גרם (1/2) כוס סוכר
60 גרם (3 כפות) דבש 
50 גרם חמאת תנובה
4 כפות ליקר תפוחים קלבדוס 
למוס שוקולד לבן וגבינה:
200 גרם שוקולד לבן קצוץ
1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
50 גרם חמאת תנובה
10 גרם ג'לטין
1/4 כוס (60 מ"ל) חלב תנובה
1 שקית (500 גרם) גבינה כנען 5% מסדרת השף הלבן
3 כפות ליקר דבש (או ליקר תפוחים)
1 כפית תמצית או משחת וניל
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן

 

אופן ההכנה:
» מכינים את קלתיות הפילו: מחממים תנור ל-180 מעלות.
» מערבבים חמאה מומסת עם דבש- מורחים שלושה עלים בתערובת החמאה מניחים זה על גבי זה וחותכים למרובעים בגודל של 10 ס"מ,  מסדרים קלתיות בתבנית שקעים ואופים 7-8 דקות עד שהקלתיות מזהיבות.
» מכינים את התפוחים: ממיסים סוכר ודבש לקרמל במחבת, מוסיפים פנימה קוביות תפוח ומניחים להם לשהות כמה דקות (בלי ערבוב)- עד שמתחילים להפריש נוזלים. מערבבים תוך כדי בישול - עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים חמאה וליקר תוך כדי ערבוב - מסירים מן האש ומניחים להתקרר.
» מכינים את קרם הגבינה: ממיסים שוקולד, שמנת וחמאה במיקרוגל או על באן מארי לתערובת אחידה.
» משרים ג'לטין ב-1/4 כוס מים למשך 3 דקות וממיסים במיקרוגל או על באן מארי לקבלת תערובת נוזלית. מערבבים עם השוקולד המומס לתערובת אחידה ומקררים לטמפ' החדר.
» מערבלים במעבד מזון גבינת כנען עם ליקר וניל כ-2 דקות. מוסיפים תוך כדי עיבוד את תערובת השוקולד וממשיכים לעבד לתערובת חלקה ואחידה (ונוזלית למדי). מקפלים שמנת מתוקה לתערובת, מעבירים לשקית זילוף ושומרים במקרר עד השימוש.
» מרכיבים את המנה: מניחים בתחתית כל קלתית כפית קוביות תפוח בדבש, מזלפים מוס גבינה ושוב קוביות תפוח בדבש.






( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
דף הבית >> מתכונים >> מתכונים לראש השנה >> קלתית פילו דבש עם מוס שוקולד לבן וגבינה ותפוח בדבש