סורבה גבינה, יוגורט ודבש עם צנוברים
סורבה גבינה, יוגורט ודבש עם צנוברים
בלי מכונת גלידה, בקלי קלות ועם טעם מנצח. מעדן ממכר.
מצרכים ל-1.25 ליטר סורבה:
40 גרם (2 כפות) דבש
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
240 מ"ל (1 כוס) חלב תנובה
1/3 גביע (250 גרם) גבינה לאפיה 5% מסדרת השף הלבן
½2 גביעים (500 מ"ל) יופלה לבן
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
50 גרם צנוברים קלויים
להגשה:
דבש וצנוברים קלויים
אופן ההכנה:
» ממיסים דבש וסוכר בחלב בסיר קטן על להבה נמוכה (אין צורך להביא לרתיחה) ומסירים מהאש.
» מערבבים גבינה ויוגורט בקערה ומוסיפים את החלב עם הדבש תוך כדי ערבוב במטרפה. מוסיפים שמנת וצנוברים מערבבים היטב ומעבירים למקפיא ללילה.
» מגישים כדורי סורבה עם דבש ומעט צנוברים מעל.
( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )